Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 1 november 2010

Laxå Vision 2038

 
Laxå Vision 2038       
 
  • Laxå ligger mitt emellan Göteborg och Stockholm i en naturlig linje. Denna linje bildar en såkallad kunskapskorridor där Laxå utgör en snabb passage för innovation och nytänkande.
  • Tiveden i kommunen skall bli ett historiskt upplevelsecentrum, där barn och ungdomar får prova på hur det är att leva utan bredband, kommunikation och ostbågar.
  • Eldriven spårvagn skall finnas i Laxå år 2038. Spårvagnen och äldreboendet Ramundergården ska ha gemensam generator. När de gamla sover ,laddas tåget, och tvärtom.
  • En såkallad sjöstad skall byggas. Lägenheter och hus i ett vackert naturnära boende, med tillgång till restauranger, shopping och cafeer. Vi har ingen sjö i centrum men väl en plaskdamm vid Midsommarberget.
  • En multiarena ska byggas. För handboll, ishockey och konserter (arrangörerna för Ladies Night har visat intresse) och även internationella lufts- och erotikmässan Sexy Sauna.
  • 800 lägenheter skall byggas över gamla soptippen. Bostadsområdet Sopatippen-parken ska framför allt locka till sig barnfamiljer, eftersom äldre personer reagerar negativt på namnet.
  • Laxås golfbana skall utökas till 21 hål och byggas in under tak för att efterlikna medelhavsländernas golfparadis, hotell och spa anläggning skall uppföras i anslutning till hål 5. Samt att det vid hål 9 skall finnas bolltvätt.
  • Laxås befolkning skall öka med 1,5 % varje år, Och det är viktigt att locka till sig rätt sorts människor. Tänk 1,4 % höginkomsttagare och 0,1 % låginkomsttagare och pensionärer.
 
Det här var bara några av de hundratals punkterna i översiktsplanen. Om du har några ideer kring hur vi kan förändra Laxå, hör gärna av dig.
Men försök vara rimlig. Inga utsvävningar. Tänk på att detta är en gåva till barnen i vår kommun.
 
(tror ni jag blivit tokig ? ! Nej, jag bara gjorde några omskrivningar från Svinarps Vision som jag hittade i Dagens Samhälle och anpassade till Laxå)
 
 
Ivonny Larsson
Centerpartiet

6 kommentarer:

  1. Tycker det är ett utmärkt förslag att ta som beslut, för det mesta som görs i kommunen är ändå skrattretande.
    //Skogsmulle

    SvaraRadera
  2. Alla dessa punkter ingick väl i projektet Laxå Experience som efter att det kostat nån miljon eller två (konsultkostnader och diverse studieresor till USA och Kina) lades ned för ett par år sedan? För de som inte minns så hade kommunen och de flitigt fakturerande konsulterna stora planer på ett High-tech-upplevelsecentrum i några tomma hus i von Boij-området. Nu är även de husen rivna och miljonerna borta.

    SvaraRadera
  3. TV-serien Starke Man från kommunen Svinarp är baserad på riktiga händelser fån kommuner men jag börjar misstänka att alla ideer till serien är hämtade från Laxå kommun.

    SvaraRadera
  4. allt nytänk passerar utan att stanna !

    Multiarena - stämmer men här kallade den Allaktivitetsplats, frisbeebana, plaskdamm för barn utreddes av konsult, studiebesök till Norge och Växjö gjordes.

    Bostäder ska byggas - men med bidrag från staten.

    Ökad befolkning vill vi ha - skattebetalare inte andra !

    Så nog är denna Vision helt i linje med Laxå kommun.
    // Inger

    SvaraRadera
  5. Visioner är ju en god början men det räcker ju inte med bara det, helst ska de ju vara utformade så att det det finns någon möjlighet att förverkliga dom inom rimlig tid.

    Det är ju när man börjar komma till genomförande som man ser om det är önsketänkande eller om det har någon substans.

    Visioner utan substans förblir ju tyvärr bara drömmar.. Kanske det varit lite för mycket av den varan i Laxå?

    SvaraRadera
  6. Hahahahahaa vart får du allt ifrån Ivonny

    SvaraRadera