Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 12 februari 2010

Satsa på barnen

Vi i centerpartiet har hela tiden velat ha en annan inriktning av skolorganisationen. Som ni säkert minns så gjordes det en lokalutredning inom barn och utbildningsområdet.

Vi förespråkade ett av förslagen som innebar att Kanalskolan och förskolan Linnean stängdes. Tätortens 4:or, 5:or och 6:or flyttar till Centralskolan. Saltängsskolan blir en lågstadieskola och Snödroppen kvarstod som förskola. Hade detta inträffat så hade vi inte haft den situationen som vi i dag har.

Nu måste vi utgå från hur det ser ut i dag och vi måste fokusera på barnen som är vår framtid, resurserna måste användas på rätt sätt.

Vi i centerpartiet vill att tätortens 4:or, 5:or och 6:or flyttar till Centralskolan, Saltängskolan blir en lågstadieskola och förskola samt att vi behåller förskolan Linnea. Detta innebär att vi stänger Kanalskolan. Vi anser också att vi inte behöver röra våra skolor i ytterområdena det är där vi har inflyttningen till Laxå kommun just nu och då är det viktigt att man har en bra förskola och skolan i närheten.

Vi ger förvaltningen i uppdrag att se hur arbetet ska organiseras vi litar på de som arbetar med våra barn. Vi har bra lärare,personal och pedagoger som gör ett utmärkt arbete.

 

Jeanette Günther
Centerpartiet i Laxå Kommun

 

2 kommentarer:

  1. Vi har bra lärare,personal och pedagoger som gör ett utmärkt arbete, det gör att vi har en god grund att stå på, men de måste få ett arbetsklimat och medinflytande som tar deras engagemang till vara../GS.Fp

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas att ni i centern visar va ni går för ..

    Jag vill tro på er ..

    SvaraRadera