Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 30 mars 2010

Socialdemokraterna & skolfrågan

I Laxå-Nytt kan man idag läsa om Socialdemokraternas redovisning angående skriverier om skolan & vad de vill med skolan.
Deras motivering & formulering att fördelning av skattepengar fördelas rättvist & effektivt efter en översyn av alla verksamheter varje år är inte med sanningen överensstämmande.
Detta skulle ha innebärt att skattepengarna fördelats i de olika verksamheterna allt efter deras behov.
I Laxå kommun har detta aldrig skett. Här har alltid skattepengarna  till tex skola & omsorg alltid och utan hänsyn till faktiska omständigheter tilldelats en uppräkning av ramen med ca 2,5 %. Om det som socialdemokraterna hävdar skett en rättvis & effektiv fördelning av pengarna efter översyn så skulle det stora problemet med ekonomin ej finnas idag pga att då hade pengafördelningen följt uvecklingen sedan flera år tillbaka. Vilket då hade visat sig som att kommunen idag hade en ekonomi som var under kontroll.
 
Socialdemokraterna redogör även för vad de vill med skolan. Det som skrivs är av allmän art & inget som jag varken kan eller vill tycka annorlunda om. Det är värderingar som nog alla kan stödja.
Men vad vill socialdemokraterna med skolan & skolorganisation i Laxå kommun ?  Det har de inte fått med i texten.
Står deras beslut om fortsatt arbete med inrikting (G-förslaget) där innebörden är att ytterområdenas 5-6 or kommer tvingas in till Laxå tätort. När skall de sluta jobba med detta i smyg och våga ta beslutet om start av ombyggnationen av Kanalskolan samt gradvis förflyttning av eleverna.
 
Oppositionen har från ett tidigt stadium påtalat sin ståndpunkt i denna fråga vilket har varit Att prioritera Finnerödja & Hasselfors skola.
 
Ivonny Larsson   Centerpartiet

1 kommentar:

  1. Deras annons i Laxå-Nytt är ett typexempel på den politik de bedriver. Det skapar en stor osäkerhet o otrygghet bland oss som jobbar i kommunen.
    // birger

    SvaraRadera