Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 26 mars 2010

Finsk politik i Laxå ! ?

Dagens ledarkrönika i NA om skillnad i att föra politik Sverige och Finland fick mig att börja fundera. I Finland finns ingen blockpolitik, där blir politiken mer pragmatiskt, det är ett sökande efter praktiska lösningar. I Sverige och så även i Laxå leder blockpolitiken till ideologiska strider.
Det finns för och nackdelar med alla system men jag tror dock att om politiken i Laxå kommun kunde "likna" den finska så skulle det politiska klimatet vara annorlunda.

Förslag från de icke styrande skulle kunna diskuteras, få gehör och utredas och faktiskt också kunna gå till beslut. Detta skulle skapa en större gemenskap och förståelse. Att som idag förkasta förslag och ideer som strider mot ideologin håller inte, detta för inte Laxå framåt, ingen tjänar på detta och absolut inte i nuläget med alla kommunens problem.
Att hålla fast vid gamla värderingar men hänvisning till det har vi aldrig gjort förut, det går inte, såhär har vi alltid gjort mm eller med kommentaren - vi skall väl inte tycka som borgarna !    
Vad jag tycker om detta avstår jag att skriva ut.
Vad tycker ni andra ?
 
Ivonny Larsson  
Centerpartiet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar