Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 7 oktober 2010

Svårt att ladda om?

Ivonny har rätt i vad hon skriver, luften har delvis gått ur. En välfylld mandatperiod och sedan en intensiv valrörelse som tyvärr inte räckte ända fram gör att man känner sig lite "tom" nu några veckor efter valet. Det "mest spännande" de närmaste veckorna är ju att bestämma vilka som ska representera partierna och Ett bättre Laxå i de olika nämnderna och vilka som ska vara 2:e vice ordförande i dessa nämnder.

Förhoppningenen har ju varit att vi skulle börja ta oss an en mandatperiod med majoritet för partierna i Ett bättre Laxå, men så blev det inte.

Jag tror att vi får acceptera en viss trötthet under någon tid, men det gäller ju att vi alla tar oss samman, utser våra representanter i kommunens nämnder och styrelser, arbetar fram en oppositionsbudget för 2011 och sedan sitter ned och tittar framåt.

Endera ger vi upp och drar något gammalt över oss (förra årets budget, underskotten i Laxå kommun, etc) eller så sitter vi ned och drar upp riktlinjer för en aktiv oppositionspolitik för fyra kommande år. Man säger ju att valrörelsen 2014 börjar den 20 september 2010 - dvs. dagen efter valet. Vi kan ju hoppas på att Laxå kommuns befolkning mer och mer förstår att utan en förändrar politik så går det åt skogen för kommunen. Om befolkningen inte vill se och förstå detta så står man också med ansvaret när det går åt skogen. Vår uppgift är att visa fram för befolkningen hur detta kan förhindras och istället visa hur vi kan skapa en positiv framtid.

Du har rätt, Ivonny, men nu gäller det att ta nya tag för Ett bättre Laxå

/ Bo Rudolfsson
Kristdemokraterna

7 kommentarer:

  1. Vi var många som förväntade och trodde på maktskifte i vår kommun.Alla, och jag menar alla trodde detta.
    Valresultatet blev en chock och med en känsla av att det inte var sant.
    Eftersnacket var av stor besvikelse och många tittade snett på varandra och undrade "röstade du på S eller"
    Sakta,sakta börjar Laxå vänja sig men det blir aldrig som förr, för misstron till varandra vad gäller den STARKA övertygelsen och förväntan på maktskiftet som uteblev gör att vi istället misstror varandra...tom frugan frågade om jag röstade på S ivarjefall, men det gjorde jag inte!
    //

    SvaraRadera
  2. Inför nästa val vore det bra för er i oppositionen att besöka Träffpunkt i Laxå, där träffas socialdemokratiska pensionärer och har livliga diskussioner om politik.Samtalen handlar till det mesta om hur illa den borgerliga regeringen sköter Sverige (trots att Laxå har fått flera milj + under borgerligt styre)
    Samtalen handlar också om hur viktigt det är med S-styre i Laxå.
    //Pensionär

    SvaraRadera
  3. De gamla socialdemokraterna inser inte att de nya socialdemokraterna ruinerar och drar skam över socialdemokratin
    //SveaRike

    SvaraRadera
  4. Socialdemokrati värd namnet dog med Olof Palme
    //HW

    SvaraRadera
  5. En viktig fråga är också talet om att S+V vill ha ett Opposionsråd istället för som nu partiföreträdare med arvode och hur det blir i så fall.

    Naturligtvis också vem som kommer att utses till Opposionsråd, där kan nog meningarna vara delade?

    SvaraRadera
  6. Oppositionen har hårdsatsat i valet i år. Stått på torget,knackat dörr m.m

    Majoriteten har missskött det mesta och Laxå går mer och mer bakåt. Ändå så behöver de makten med råge.

    Vad kan Opp.mer göra, de har ju kraftsamlat till max och slitit så mycket som bara går?

    Halvflumiga utrop som att det bara är att fortsätta i samma stil känns ju bara töntiga,eller hur?

    Så vad ska man göra??

    SvaraRadera
  7. Troligtvis så är det så att många röstat på S oavsett hur det gått i kommunen, att rösta på något annat parti tar emot för mycket.

    Vi i oppositionen får väl föra fram det vi tycker är rätt och riktigt och hoppas på att i någon mån få stöd för detta och att vi ska få större väljarstöd i kommande val.

    Är väl den väg som är möjlig och framkomling.

    Gunnar Staxe (FP)

    SvaraRadera