Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 30 oktober 2010

Insändare i NA

En insändare i gårdagens NA med rubriken Fler företag borde hitta till Laxå fick mig att börja fundera , igen eftersom jag tidigare i denna blogg har skrivit om kommunen och företagsamheten.

Insändaren tog upp frågor som Vad gör kommunen för att locka hit företagare ? osv min tanke gick då genast till Hallsbergs kommun som nyligen kunde presentera ny företagsamhet och arbetstillfällen i form av Posten som skall etablera sig där.

Varför fick inte Laxå denna arbetskraftsslukande verksamhet ?

 

Insändaren tog även upp frågan om befolkningsminskningen i Laxå. Laxå minskar så det KNAKAR  i jämförelse med grannkommunerna.

För att kunna få en uppfattning om situationen gjorde jag en snabb jämförelse och fann :

 

Befolkningsökning/minskningaFörsta halvåret 2010

 

Örebro  + 617

Askersund + 33

Hallsberg  + 11

Kumla  + 143

Laxå – 59

Lekeberg - 1

Nora  + 60

 

Det mest tragiska är vid en jämförelse över tid från 1970 – nu så har Laxå kommun tappat 3 826 invånare, skrämmande ! ( vilket ingen annan lyckats med )

 

Tänk om alla dessa 3 826 st var skattebetalare och invånare i vår kommun , då skulle det generera ett stort + i den kommunala kassan

3 826 x  22,55 =                  Räkna och se !!!!!

 

Ivonny Larsson

Centerpartiet

 

3 kommentarer:

  1. Laxå har också mest gamla och inte så mycket unga arbetsföra som drar in skattepengar till oss.
    Tillväxten är mycket dålig,utflyttningen stor osv
    men det är ju inget nytt för oss som bor här.
    //Rolf

    SvaraRadera
  2. Den negativa attityden och oviljan till allt som är nytänk är felet med ert Laxå.
    Kanske ni i oppositionen vill förändra detta men oviljan och rädslan för nått nytt härskar hos de gamla socialdemokraterna.
    Och de är många hos er , de gamla !
    //Lars

    SvaraRadera
  3. Men som vanligt så tycker inte Anna Eriksson att det ser illa ut utan väljer att behålla skygglapparna på. Hon tänker fortsätta jobba som tdigare dvs antalet innevånare kommer att minska, antalet tomma lokaler och lägenheter kommer att öka. Hon får det även till att låta som att det är bra att ha en högre in- än utpendling trots att det skulle generera mycket högre skatteintäkter om alla som pendlade in till Laxå istället skulle bosätta sig här. Våga se sanningen Anna och våga erkänna att ni (S) har gjort fel i ert sätt att styra Laxå de senaste 30 åren!

    SvaraRadera