Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 14 juni 2010

Nya ideér för Laxå kommun

Utvecklingen i Laxå kommun har ju inte varit positiv under de senaste decennierna - vare sig för ekonomin, befolkning, arbete och i många andra områden. Om vi vill vända utvecklingen för kommunen måste vi lära oss att se positivt på nya ideér, vare sig de gäller politik eller näringsliv.

Inom politiken har vi inom Ett bättre Laxå-gruppen hela tiden fört fram nya tankar och ideér - värdighetsgaranti, valfrihet för äldre (LOV), möjlighet till valfrihet inom barnomsorgen, minskning av kommunens dyra lokaler, etc.
Resultatet har blivit magert, då majoriteten (S+V) vill köra på i gamla banor, och för det mesta avslår våra förslag. Här är det på sin plats att citera Albert Einstein " Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka".

Inom näringslivet är ju nya ideér själva kärnan i utveckling och nya arbetstillfällen. Tänk på hur många av dagens yrken som inte existerade för 20 år sedan. I Laxå kommun är vi mycket beroende av verkstadsindustrin, det behöver kompletteras med arbetstillfällen inom tjänste- och servicesektorn. Här finns stora möjligheter för försäljning längs E20 (se bara på Marin & Fritid, Sveriges största båtföräljare) men också inom turistområdet.
Hela Tiveden skulle kunna bli ett friluftsparadis, med fiske, jakt, hästridning, paddla kanot, mat, vilda djur, vargsafari, övernattning, etc. Tillgång till friluftsliv och skogsområden kommer i framtiden bli en än större framgångsfaktor om det sköts på rätt sätt.

Jag anser att Laxå kommun ska kunna vara en katalysator som hjälper nya företag att etablera sig, men inte bara inom turistområdet utan också i t.ex vårdområdet. Kommunens framtid avgörs av nya företag med nya arbetstillfällen och en ökande befolkning i kommunen.


/ Bo Rudolfsson
Kristdemokraterna
Kommunalrådskandidat i Laxå kommun

1 kommentar:

  1. Många undrar hur Snödroppen som sas vara i uselt skick och därför såldes billigt, nu snabbt och till synes lättvinnligt kan förvandlas till hyreslägenheter??

    Majoritetens vanliga kapitalförstöring?

    SvaraRadera