Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 11 mars 2010

Gatudriften

Laxå tätort har idag ett gata och vägnät utbyggt och anpassat till en befolkningsmängd av 8 500 invånare.I gata och vägnät ingår även gatubelysning.

Vattenledningar,dagbrunnar,stammar,rör mm är även detta utbyggt för ett högre antal invånare än idag.

Det befintliga gata/väg nätet skulle inte vara ett problem idag om Laxå hade ökat eller haft samma invånarantal som vid anläggningstillfället och om kontinuerligt underhåll hade gjorts.

Idag kan man konstatera gator med hål,sprickor,gropar mm i varierande mängd.

Vad gäller akuta åtgärder pga säkerhetsrisker för invånare bör detta prioriteras.

Bra och säker standard på gator och vägar i en kommun tillhör en kärnverksamheter och är en del i den samhällsservice som invånare ska kunna kräva.

Underhållet har under flera år åsidosatts eller bara gjorts "för syns skull" detta med hänvisning till den kärva ekonomin.Vi anser dock att ju sämre ekonomi en kommun har desto viktigare är det med bra underlag och långsiktiga planeringar för hur och vad som skall göras i en kommun. Laxå kommun har inte råd att vänta med detta.

 

Ivonny Larsson

Centerpartiet

1 kommentar:

  1. I denna kommun så har socialdemokraterna misskött ekonomi,underhåll,investeringar mm under många år.
    Nu rasar korthuset samman , verkligheten har kommit ikapp dem , men det stora problemet är att socialdemokraterna själva inte inser att de är skulden till förfallet i Laxå.
    Invånarna i Laxå har dock börjat vakna och inser att de är dragna vid näsan,lurade och kraftigt förda bakom ryggen. Vi har fått nog !
    Stå på er !
    // PeckaP

    SvaraRadera