Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 5 oktober 2011

Anta utmaningen!

Fairtrade Challenge genomförs för andra året i rad. Förra året deltog 130 000 personer och i år satsar man på att slå det rekordet genom att tillsammans bli fler än 150 000 personer som Fairtrade-fikar den 19 oktober. Alla kan vara med: butiker, föreningar, företag, arbetsplatser och privatpersoner. Reglerna är enkla.

Alla som arrangerar eller deltar i en fikapaus den 19 oktober där minst en Fairtrade-märkt produkt serveras får vara med i utmaningen. En fikapaus kan ordnas var som helst - i din skola, på din arbetsplats, i din kyrka eller organisation, på stan eller hemma i soffan med familj och vänner.

Alla som deltar bidrar till att förbättra arbets- och levnadsvillkoren för odlare och anställda i utvecklingsländer.
Läs mer och anmäl din fika på Laxå kommun är Sveriges första miljödiplomerade kommun, visst vore det underbart om alla arbetsplatser i kommunen inklusive kommunhuset anmälde sig till detta?!

Sara Pettersson
lokalt språkrör för Miljöpartiet de gröna Laxå kommun.

1 kommentar:

  1. De flesta är ju äldre i Laxå och de har lämnat det där med utmaningar bakom sig, det hörde till barn och ungdommen nu vill de ha lugn och ro och en god pension och att inte ständigt behöva bekymra sig om en orolig omvärld, de har ju haft nog av slit och umbäranden själva i livet.

    SvaraRadera