Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 7 september 2010

Upprop och Tack

Vi behöver fler invånare till vår kommun. Vi vill att Laxå ska växa. Vi vill värna om våra ytterområden. Men hur gör vi då? Varifrån kommer den så efterlängtade tillväxten?
Här krävs det att vi jobbar från olika håll.
Företagsvänligt klimat – Det kanske inte innebär en befolkningsökning per automatik men det innebär mer skattepengar och större förutsättningar att få jobb på hemmaplan för de som redan bor här. BRA!

Hur får vi då inpendlare att vilja bosätta sig i vår kommun? Vilka är det som är i arbetsför ålder? Ungdomar, familjeförsörjare, medelålders… Vad kan vi göra för dem?
  • Attraktiva bostäder
  • Attraktiva levnadsvillkor
Vi bör nog ställa frågan… FRÅGAN…
Vad skulle få just dig att välja Laxå Kommun som bostadsort?
Vad skulle kommunen kunna erbjuda dig, som fick dig att vilja stanna kvar?

Mycket handlar om en dialog med våra invånare och före detta invånare.
Kunskap om dessa och från dessa är avgörande för hur vi ska kunna ta oss ur denna ekonomiska kris vi befinner oss i. Nedrustning eller upprustning? Laxå kommuns invånare bör oavsett stå i fokus! Liten som stor kommun – alla har rätt att trivas och må bra.

Kanske en ny politik med mer fokus på människors egna inneboende kreativitet skulle var en kugge i hjulet som får Laxå att börja gå åt rätt håll?

En politik där kommunen inte har monopol på samhället utan där samhället är du och jag tillsammans. Näringslivet och föreningslivet har inte fått den välförtjänta plats de borde ha i samhället. Det har så länge varit fult att tjäna pengar att många människor inte vågat förverkliga sin dröm med att starta eget. Jantelagen har haft ett alltför hårt grepp om vår kommun alltför länge.
Jag säger bara en sak: TACK till alla er entreprenörer som vågat satsa på Laxå i alla dessa år! Ge inte upp! Vi tror på er och alla nyfödda entreprenörer!
Och till alla våra föreningar som år efter år kämpar med ideella krafter – Vad vore Laxå utan er? Svar: Folktomt!!! Tack till er alla som sliter för Laxås invånares skull! Ni är guld värda!

Cathrine Nordlund
Kristdemokraterna



4 kommentarer:

  1. Vår familj tänkte bosätta sig i Laxå för något år sedan.På vår semester besökte vi kommunen och kommunkontoret vi förväntade oss bra information och kanske någon som kunde visa oss mark för att bygga hus på.
    Oordning är vår upplevelse, ingen ansvarig som kunde visa oss tomtmark, ingen ansvarig som kunde med säkerhet säga vart vi kunde bygga eller om vi fick bygga (utanför Röfors) ingen som kunde förklara vatten och avlopp mm till slut gav vi upp och flyttade till Hallsberg där fick vi guidad tur och alla anslutningar gratis, kommunchef och kommunalråd hälsade oss välkomna och vi fick all information vi ville om skola,transporter,jobb mm
    Vårt intryck av Laxå är att ni inte har kontroll eller "ordning på torpet" ingen vill ta sitt ansvar.
    /Annelie

    SvaraRadera
  2. Bra Cathrine, Jag håller med dig.
    //Maud Pettersson Miljöpartiet de gröna Laxå

    SvaraRadera
  3. Vi skulle kunna flytta till Finnerödja (finns flera hus till salu) om vi visste att skola skulle finnas kvar i Finnerödja och att det inte hela tiden skall sparas utan att man satsar på landsbygdsskolorna och dess elever och familjer.Vi vill ha trygghet för oss och våra 3 barn med 1 till påväg // Peter

    SvaraRadera
  4. Tack Annelie!
    Oerhörd värdefull information för oss och här finns det verkligen något att jobba på för oss politiker. Ännu en gång Tack! Och jag vill också passa på att be dig och din familj om ursäkt för det dåliga bemötandet du fick av oss i kommunen. Hoppas ni trivs bra dit ni kom. Lycka till i framtiden!
    / Cathrine Nordlund

    SvaraRadera