Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 6 december 2010

Laxås Framtid = fixa & trixa

 
Budget & Vep (verksamhetsplanering) - visst låter det roligt och stimulerande ?
Ja, jag tycker det - och menar det - seriöst ! - som mina barn skulle uttrycka det....
 
Inför 2011 och 2 år framåt skall det varje år göras detta planerande vad gäller kommunens ekonomi och verksamheter, hur vi politiker vill utforma tex vården, skolan mm
Vilka besparingar eller satsningar vi vill göra i kommunen. Det hela skall hållas samman av en Vision (ngt man vill uppnå) men denna Vision behöver inte uppfylla formella krav på realism (Wikipedia)
det kursiverade har jag dock mycket svårt att förlika mig med ! pga att ngt som inte uppfyller realism = inte behöver vara förankrat i verkligheten. (Huh inte undra på att det blir som det blir:)
 
När vi i EttBättreLaxå nu jobbar och försöker få ihop en långsiktig, hållbar planering för verksamheterna måste vi se till att fördela pengarna där de "jobbar" bäst. Vi måste se till att kommunen kan betala löner mm samt att vi måste se till att få ordning på den mycket allvarliga ekonomiska situation Laxå befinner sig i.
Yippieeeeeee !!!!!! Det blev enkelt och snabbt avklarat, bara "trixa" med lite siffror och vips så "rullar skutan" några år till (förhoppningsvis).
 
Näe, nu skall jag vara allvarlig EttBättreLaxå´s Budget och Vep kommer inte vara den gällande planen för Laxå vad gäller ekonomi mm för som vanligt  klubbas Majoritetens Budget & Vep på det årliga Fullmäktigemötet. Detta allt enligt demokratiska regler efter hur Laxå kommuns invånare röstade i Valet.
Jag önskar dock och hoppas att S och V´s Budget & Vep innehåller långsiktiga planer på hur vår kommun skall komma på rätt köl vad gäller ekonomi, skola, vård, gata och park för alla behöver de hållbara planer inför framtiden..... - här behövs Realism !
 
Ivonny Larsson
Centern
 
 

4 kommentarer:

  1. ordet Realism ingår inte i de styrandes vokabulär

    SvaraRadera
  2. Läste Na kommentarerna på nätet nu kommer en riktig höjdarkille in som kommunalråd nu blir visioner till verklighet och verklighet till visioner

    SvaraRadera
  3. Ungefär som att käfta med läraren som inte får ekvationen att stämma...Eleven staplar upp ekvationen fint och löser X, Y samt Z men det är ju den erfarne läraren som har "rätt" svar...
    /Marko

    SvaraRadera
  4. Ivonny har du aldrig funderat på att bli socialdemokrat, det enda sättet i Laxå för att bli "högsta hönset".
    //Rolf

    SvaraRadera